Chokladmuffins med ploppfluff

ca 55 minimuffins

150 g smör
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 ägg

Smält smöret och låt svalna. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Tillsätt det smälta smöret och äggen. Rör ihop till en smet och fördela i muffinsformarna (fyll dem drygt till hälften). Grädda cirka 12 minuter i 200 °C.

Fluff
3 dl grädde
180 g Plopp (eller annan choklad alternativt cirka 80 g om du väljer gelégodis, vad gäller Foxkola blir runt 120 g bra)

Smält ihop grädde och godis på låg värme. När allt har smält ihop, kyl blandningen i minst 6 timmar, gärna ett dygn. Vispa och spritsa lite snyggt ovanpå varje muffin.

Annonser

Författare: Viktoria

Fotonörd, helst barfota, godisgris, boknörd, vårdadministratör, mamma, morgontrött, sjunger gärna (men hur bra är en annan fråga), fru...

En tanke på “Chokladmuffins med ploppfluff”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s