Hon är inte så kinkig i alla fall…

Idag ropade Mårran från toaletten att hon var färdig. ”Jag kommer strax” svarade jag. Innan det hann bli strax hör jag Mårran sucka ett irriterat ”Men åååååh!” och därefter lät det som hon ställde sig på golvet, följt av ett ”Åååh, nu jamlade Willes gjej!”. Då blev det lite mer fart på mamman kan jag säga. För min inre syn så jag hur hon glidit ner från toaletten och hur fin toalettsitsen blivit av detta. Så lindrigt var det inte.

Nej, det Mårran pratade om var en liten gummiplupp som hör till någon av Willes prylar. När jag kommer in på toaletten står Mårran framför toalettstolen och tittar ner bland bajset. Tilläggas ska väl kanske också att när den damen bajsar handlar det inte om några mindre mängder – det är helt otroligt att så mycket får plats inuti en liiiiten liiiiten 4-åring! 😉 Jag har lite lätt toalettstolsfobi, ja inte att sitta på dem utan att gräva runt nere i dem, så jag blev lite lätt förstenad. ”Ramlade den ner där?” frågar jag. ”*suck* Jaa”, säger Mårran och fortsätter med ”men jag fick upp den.” samtidigt som hon sträcker fram ena handen. GLÄÄÄÄ! Ungen hade heeelt obekymrat kört ner handen i toalettstolen full av både det ena och andra och grävt upp Willes pryl. Mamman dog en smula och önskade i det läget att det skulle vara tillåtet att rengöra barnhänder på samma sätt som man rengör nappar och nappflaskor. Eller ja, nästan. Jag fick också en mycket större förståelse för en klasskompis från en utbildning jag gått – klasskompisen städade med klorin. Naken i och för sig, eftersom det var så trist att ha blekta partier på städkläderna… Istället har vi ägnat fredagskvällen åt att tvätta händer och små blå gummipluppar. Japp, japp!

Annonser

Författare: Viktoria

Fotonörd, helst barfota, godisgris, boknörd, vårdadministratör, mamma, morgontrött, sjunger gärna (men hur bra är en annan fråga), fru...

7 reaktioner till “Hon är inte så kinkig i alla fall…”

 1. oj oj.. (har också toalettstolsfobi)
  men mårran har en bra bit kvar innan hon lyckas slå devs alla tusen kreativa bajslekar. tack och lov växer de ifrån det sen. s e n. långt senare. *dööör* 😉

 2. då skall jag inte tala om vad T gjorde när sambon lämnat pottan obevakad…

  nakenstädning med klorin? ja, ja… det är sällan jag når stadiet när DET börjar kännas lockande

 3. Jånna: Jag hoppas innerligt att hon redan vuxit ifrån dem allihop. *nickar och intalar mig själv*
  Maria: Nej, det är nog lika bra, haha. Här har barnen gått direkt från blöja till sådan där extraring på toaletten. 😀 Och vad gäller nakenstädningen med klorin – de bodde på åttonde våningen och inga andra lika höga hus runtomkring, annars kan jag tänka mig att hon hade blivit en populär granne. 😀 För mig kändes det inte lockande, jag fick bara en lite större förståelse för att klorin kan ha ett något större användningsområde än vad det har hemma hos oss (där vi inte använder det alls).
  Agneta: Det låter bra, jag kör på det.

 4. Hohoho! Ja jädrar, det finns fler toalettdykare än jag därute! Kan inte hjälpa att det faktiskt känns lite skönt. Jag är inte ensam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s