Söndag…

och morgonen inleddes av att vi väcktes av den stora katten. Han kom in utifrån – ylandes! Det betyder oftast död mus/råtta/hare/eller-vad-han-nu-fått-tag-i. Idag betydde det ”Hej, jag har ett LEVANDE byte till er – och oups jag tappade det inne på Willes rum!”

Maken är inte överdrivet förtjust i levande möss, så han hojtade på mig. Jag fick ta på mig handskar och börja kravla runt för att jaga. Figge gick ut i köket för att äta frukost efter att han tappat bort sitt nya husdjur nämligen. Selma fattade inte riktigt vad som hände, men hon tyckte det verkade vara en kul lek så hon hängde på i våra försök att få fatt i den lilla musen.

Figge kom tillbaka in i rummet efter en stund. Och tittade förvånat på det hörn där han släppt musen. Det var ju tomt!

Till sist fick i alla  fall Selma tag i den lilla gnagaren och jag beslagtog den snabbt innan hon hann skada den. Sedan traskade jag ut med den i trädgården. Iförd linne, trosor och handskar. Bara!

Tur att grannarna inte vaknat än! 😉

Författare: Viktoria

Fotonörd, helst barfota, godisgris, boknörd, vårdadministratör, mamma, morgontrött, sjunger gärna (men hur bra är en annan fråga), fru...

10 reaktioner till “Söndag…”

  1. Oh fy för levande möss inne, vår katt gör så me ibland så ja brukar kolla ordentligt innan hon får komma in. Då e ja glad att ja inte har kattlucka:)

  2. ahh, det var DÄRFÖR jag inte har utekatt ja 😉
    du är en gåva. dina grannar ska skatta sig lyckliga över att ha en som dig till att lysa upp tillvaron 🙂

  3. Att inte katten ville leka jägare inomhus också, skulle lätt föredra att bära en katt med en mus i munnen än den faktiska musen. >_<

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s