Gatljus

I helgen beklagade sig min kära mor lite lätt över att gatljusen i minipluttsamhället där de bor var släckta. Det hände lite då och då när jag växte upp att någon sabbade den där sensorn som fanns på någon av lyktstolparna och att det var mörkt någon natt eller två.

Igår berättade hon att de fortfarande inte hade någon gatubelysning och att hon inte tyckte det var toppenkul att försöka cykla till jobbet i beckmörkret. Hon har inte så långt till förskolan där hon är kokerska, men backen hon susar nedför är brant. Så hon ringde kommunens växel. Och fick veta att nissen som har hand om gatubelysningen var totalt nedringd. Hon fick också veta orsaken till det hela.

Någon hade kommit susande mitt i natten. Med en lastbil. Ooooch *trumvirvlar* stulit samhällets telefonkiosk!!!! Och därmed sabbat gatubelysningen.

Så nu till mina funderingar. Vem vill stjäla en telefonkiosk? En telefonkiosk där man använder kort och inte mynt, så det finns inget till spargrisen i den heller… Och vad ska man ha den till? Tydligen hade något vittne sett det hela, och på lastbilsflaket fanns fler stulna telefonkiosker, så någon plan har de väl. Undrans bara vilken!

Författare: Viktoria

Fotonörd, helst barfota, godisgris, boknörd, vårdadministratör, mamma, morgontrött, sjunger gärna (men hur bra är en annan fråga), fru...

En tanke på “Gatljus”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s